top of page

Híreink

Immáron nyolcadik alkalommal rendezte meg egyesületünk a Mózner János Emléktornát!

🏆Március 15-én megrendeztük a VIII. Mózner János Emléktornát az U13-as korosztályban!
🏟️A tornán olyan egyesületek vettek részt, ahol János játékosként vagy edzőként tevékenykedett és természetesen szervező egyesületként klubunk is. 


🎖️Tőlünk Faragó Márk került be a torna All-Star csapatába, csapatunk pedig szoros küzdelmeket követően az 5. helyen végzett.


Helyezések:
1️⃣ Újpest FC
2️⃣ Puskás Akadémia
3️⃣ Vác VLSE
4️⃣ ASI DSE Labdarúgó szakosztály
5️⃣ Dunakanyar Régió Utánpótlás Futball Club
6️⃣ Kecskeméti TE
7️⃣ FC Hatvan


⚽️Ezúton is köszönjük a csapatoknak a részvételt és gratulálunk az elért eredményekhez!

2024. március 15.

DRUFC - U13 - Mózner 2024.jpg

2024 nyarán is egyesületünk szervezi a Juventus FC nyári táborát

Immáron 8. éve tart az egyesületünknek a Juventus FC-vel való kapcsolata, melynek köszönhetően idén nyáron is mi szervezhetjük meg a Juventus FC nyári táborát, a „Juventus Camp Hungary”-t.

A rendezvény helyszíne Újpest, az időpont pedig 2024.07.01-07.05.

Bővebb információk és jelentkezés a táborba az alábbi hivatalos honlapról érhető el:

https://academy.juventus.com/hu/training-camp-hungary/

Forza Dunakanyar, Forza Juve!

2024. február 21.

Juventus_plakat_2024_A3.jpg

Az év zárásaként egyesületünk elnöke értékelte a mögöttünk lévő fél évet

Egyesületünk elnökét, Szél Józsefet kértük meg, hogy értékelje a mögöttünk lévő fél évet:

„Ami az edzői stábot illeti, egy megújuláson ment át az egyesületünk, abbahagyta az edzősködést Selmeci György kollégánk, aki kezdetektől velünk volt. Viszont úgy érzem, hogy nagyon jól sikerült azt a szakmaiságot továbbvinnünk, amit ő képviselt, mert egy fiatalos, lendületes stáb alakult ki, akikhez csatlakozott egy rutinosabb, tapasztaltabb edző is, Kiss Ferenc személyében.  Ő edzi a legidősebb korosztályt az U16-osokat, akik nagyon szépen szerepeltek a bajnokságban, a 2. helyen állnak és nagyon büszkék vagyunk az általuk elért eredményre.

Az U13-as korosztályunkra is büszkék vagyunk, hiszen Mravik Norbert vezetésével szintén nagyon jól szerepeltek a bajnokságban, szépen meneteltek, 9-ből 9 győzelemmel zárták az őszt és így várják a tavaszi folytatást.

Rácz Richárd és Makkos Tamás kezei alatt pallérozódnak az U11 alatti korosztályok, akiket két különböző szinten versenyeztetünk. Vannak akik a Kölyökligában és vannak akik a Bozsik-programban értek el szép sikereket.

Végül Major Balázs és Répási Petra irányításával az óvodai szekciónk is nagyon jól teljesít és szép létszámmal vesznek részt a gyermekek a foglalkozásokon.

Itt szeretném kiemelni azt, hogy továbbra is fontosnak tartjuk, hogy az óvodáskorúaknál elsődleges feladatunk, hogy a gyerekek megismerjék és megszeressék a labdarúgást, éppen ezért egyesületünkben az óvodai foci ingyenes! Bárki jöhet hozzánk, nincs anyagi vonzata, mert szeretnénk, ha minél többen kipróbálnák a labdarúgást és az egyesületünket, hogyha pedig tetszik nekik, akkor tovább tudnak jönni velünk korosztályról-korosztályra.

Természetesen folytattuk a Juventusszal való kapcsolatunkat is. Ősszel itt volt nálunk Marco Pidello a Juventus részéről, aki 1 hetet töltött el velünk, a csapatainknak edzéseket, az edzőkollegáknak pedig szakmai előadásokat tartott. Tavasszal 2 alkalommal fog ellátogatni hozzánk."

Hajrá Dunakanyar!

Forza Juve!

2024. január 15.

Szél József - Juve Camp kép.jpg

Legyen siker- és örömteli az új év Mindenkinek!

Sok szép emlékkel gazdagodva búcsúztathatjuk az elmúlt évünket, remélve, hogy az új is hasonlóan sikeres és élménydús lesz!

Mindenkinek nagyon boldog, sportsikerekben gazdag új évet kívánunk 2024-re!

Hajrá Dunakanyar!

Forza Juve!

2024. január 1.

Juve Karácsonyi Ünnepek - 2023.jpg

Az eddigi legjobb eredményünket értük el a Juventus Akadémiák Világbajnokságán!

Idén, 2023-ban is egyesületünk képviselhette Magyarországot a Juventus Akadémiák Világbajnokságán, Olaszországban. 4 korosztályban, 23 országból, 34 akadémia mérte össze tudását ezen a világszintű sportrendezvényen. Mi a legidősebb, 2010-es korosztálynak rendezett versenyen indultunk el.

6 csapatos csoportba kerülve kezdtük meg a tornát. Első és második mérkőzésünkön sikerült győzelmet aratnunk előbb Skócia ellen 4-2-re, majd Egyiptom ellenében 8-2-es eredménnyel. Sajnos a harmadik mérkőzést elvesztettük az ausztráliai akadémia ellen 2-1-re. Így biztossá vált, hogy másnap mindenképp nyernünk kell a hátralévő csoportmeccseinket, ha 2. helyen tovább szeretnénk jutni. Ez a kiváló csapatmunkának köszönhetően össze is jött, hiszen másnap reggel Kanadával szemben 2-1-s, majd a lengyel Wroclaw ellen 5-0-s győzelmet értünk el.

Ezáltal egyesületünk történelmének eddigi legjobb eredményét már magunkénak tudva bejutottunk a legjobb 8 csapat közé, ahol újabb 3 csoportmérkőzés várt ránk az újfajta lebonyolításnak köszönhetően. Az első megmérettetést az „Arany csoportban” Chile okozta, ezen a találkozón pedig az utolsó percekben szerzett góllal sikerült megfordítanunk a mérkőzést 2-1-re. A harmadik játéknapon sorsdöntő mérkőzések következtek. Reggel a varsói akadémiával játszottunk mondhatni csoportelsőségért, így a döntőbe jutás lehetőségéért is egyben. Sajnos a nagyobb számú cseréik adta rotálásuk következtében frissebbek voltak nálunk és alul maradtunk 3-0-ra. Ezután viszont még nyernünk kellett ahhoz, hogy bronzmeccset játszhassunk és le is győztük Guatemala csapatát 3-0-s eredménnyel.

A 3. helyért folyó küzdelemben ismét a - csoportkörből már ismert - kanadaiakkal találtuk szemben magunkat. A korai bekapott gól ellenére remek játékkal domináltuk végig a mérkőzést, aminek meg is lett a rendes játékidőben az eredménye, mert egy hosszabbításban lőtt egyenlítő góllal 1-1-re mentettük a meccset. Azonban a büntetők során nem állt mellénk a szerencse, így 3-2-vel sajnos alul maradtunk a bronzéremért vívott csatában.

Ennek ellenére csodálatos teljesítményt nyújtott csapatunk és a korosztályban 21 nevezett csapatból az előkelő és egyesületünk életében történelmi jelentőségű 4. helyen fejeztük be a Juventus Akadémiák Világbajnokságát!

Gratulálunk minden játékosnak és stábtagnak az elért eredményhez, illetve külön köszönet illeti a szülőkből álló „B” közepünket, akik hatalmas energiákat sugároztak a gyerekek felé a pályára a torna során. Reméljük, hogy ez minden gyermeknek maradandó élmény és tapasztalat marad, amit soha nem fognak elfelejteni.

Hajrá Dunakanyar! Forza Juve!

2023. június 19.

Juve-VB-2023.jpeg

2023 nyarán is egyesületünk szervezi a Juventus FC nyári táborát

Immáron 7. éve tart az egyesületünknek a Juventus FC-vel való kapcsolata, melynek köszönhetően idén nyáron is mi szervezhetjük meg a Juventus FC nyári táborát, a „Juventus Camp Hungary”-t.

A rendezvény helyszíne továbbra is Gödöllő, az időpont pedig 2023.07.03-07.07.

A 90 fős maximális létszámból, mára már csak 30 szabad hely maradt!

Bővebb információk és jelentkezés a táborba az alábbi hivatalos honlapról érhető el:

https://academy.juventus.com/hu/training-camp-hungary/

Forza Dunakanyar, Forza Juve!

2023. április 3.

Juventus Camp Hungary 2023_page-0001.jpg

Bronzéremmel zártuk a VII. Mózner János Emléktornát!

Március 15-én immáron hetedik alkalommal rendezte meg egyesületünk a Mózner János emlékére életre hívott labdarúgó tornát, melyet Újpesten rendeztünk meg a 2010-es korosztály számára.

Idén 6 csapat vett részt a rendezvényen, olyan egyesületek, ahol János játékosként vagy edzőként tevékenykedett és természetesen szervező egyesületként klubunk, a Dunakanyar Régió UFC is a résztvevők között volt.

Jól kezdtük a tornát, hiszen mindkét csoportmérkőzésünket sikerült megnyernünk a Puskás Akadémia és az Angyalföldi Sportiskola csapatai ellen. Ezután sajnos az elődöntőben alul maradtunk a Kecskeméti TE ellen, így maradt a bronzéremért vívott küzdelem a Vác VLSE-vel szemben.

Ezen a szoros találkozón remek játékkal győzedelmeskedtünk, így ezzel kivívtuk magunknak a bronzérmet jelentő 3. helyezést.

A döntőben a Puskás Akadémia büntetőkkel nyert a Kecskeméti TE csapata ellen, így a felcsútiak távozhattak a Mózner János Emléktorna Vándorkupájával.

Egyesületünkből a legjobb hazai játékosnak járó díjat Farkas Dávid zsebelte be, továbbá az All-Stars csapatban Boda Botond kapott helyett.

 

Végeredmény:


1. Puskás Akadémia
2. Kecskeméti TE
3. Dunakanyar Régió UFC
4. Vác VLSE
5. Újpest FC
6. ASI DSE


Ezúton is gratulálunk minden résztvevő csapatnak!

Hajrá Dunakanyar!
Forza Juve!

2023. március 15.

VII. Mózner - DRUFC - 2023.jpeg

Visszapillantás a Juventus FC-vel közös nyári programjainkra

Szeptember beköszöntével szeretnénk egy kicsit visszapillantani az idei nyári Juventus FC-vel közös eseményeinkre:

1. Juventus VB-2022

A Juventus FC-vel kötött együttműködési megállapodásunknak köszönhetően, a korábbi évekhez hasonlóan idén júniusban is mi képviselhettük Magyarországot a Juventus Akadémiák Világbajnokságán, Olaszországban. A tornán 7 korosztályban 22 ország 82 csapata vett részt, mi pedig az U13-as csapatunkkal képviseltettük magunkat a 2009-es korosztály küzdelmeiben. Egyértelműen mi kerültünk a legnehezebb csoportba, hiszen a torna későbbi győztese, Ausztrália és harmadik helyezett Franciaország is az ellenfeleink voltak. Az első mérkőzésen fölényes győzelmet aratva 8-0-ra győztük le az Egyesült Arab Emírségeket, viszont sajnos az első játéknap második és harmadik megmérettetésein szoros mérkőzéseken, de vereségeket szenvedtünk. Először a franciák ellen 0-1, majd a kiváló fizikumú ausztrálok ellen egy „brusztos” mérkőzésen 2-3 arányban. Második nap azonban javítottunk és mindkét meccsünket magabiztosan megnyertük. Előbb az angolok ellen sikerült 2-0-ra, aztán pedig a varsói csapat ellen 4-1-es különbséggel győzedelmeskednünk. A középházba kerülve először Kanada ellenében egy döntetlent követően büntetőkkel maradtunk alul, de ezután sikerült 2-0 arányban legyőznünk a lengyel Bydgoszcz akadémiáját. Következett az utolsó mérkőzésünk a 9-10. helyért Svájc csapatával, ahol nagyszerű játékkal 2:1-re diadalmaskodtunk, ezzel megszerezve az előkelő 9. helyezést.

A torna krónikájához tartozik még, hogy első nap az Allianz Stadionban tekinthettük meg a nyitóceremóniát, mely során játékosunk, Soulavy Balázs büszkén vitte végig a magyar zászlót az akadémiák bemutatására szolgáló vörös szőnyegen.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Juventus VB-n való részvétel örök emlék marad mindenki számára és bízunk benne, hogy az egyesületünkben futballozó gyermekek közül minél többen átélhetik majd ezt az élményt! Hajrá Dunakanyar! Hajrá Magyarok!

 

2. Juventus Camp Hungary-2022

Immáron 5. alkalommal szervezte meg egyesületünk a Juventus FC nyári táborát, melyet a tavalyi évhez hasonlóan, idén is Gödöllőn rendeztünk. Idén 96 gyermek vett részt a táborban, akik a három Juventusos olasz edző irányítása alatt végezték a Juventus FC által meghatározott gyakorlatokat. A napi két edzésen túl egyéb foglalkozásokon is részt vettek a gyerekek, úgy mint olasz óra, lacrosse, tamburello, csapatépítő játékok, ping-pong, társasjátékok, számháború és természetesen egy alkalommal strandra is eljutottunk. Táborunkról a Duna TV Nyár22 című műsorában is szerepel egy rövid bemutató, mely az alábbi linken megtekinthető:

https://mediaklikk.hu/video/2022/07/02/juventus-camp-hungary/ 

Forza Juve! Forza Dunakanyar!

2022. szeptember 12.

IMG_5748.jpg

​Immáron 5. éve egyesületünk szervezi a Juventus FC nyári táborát

Továbbra is töretlen a Juventus FC bizalma egyesületünkkel kapcsolatban és ennek köszönhetően 2022 nyarán is mi szervezhetjük meg a Juventus FC nyári táborát, a „Juventus Camp Hungary”-t. A rendezvény helyszíne továbbra is Gödöllő, a 90 fős maximális létszámból, mára már csak 15 szabad hely maradt.

Bővebb információk és jelentkezés a táborba az alábbi hivatalos honlapról érhető el:

https://academy.juventus.com/hu/year-round-training-hungary/

 

Forza Juve!

2022. április 12.

0001.jpg

Idén is bronzéremmel zártuk a Mózner János Emléktornát!

Március 15-én immáron hatodik alkalommal rendezte meg egyesületünk a Mózner János emlékére életre hívott labdarúgó tornát, melyet újra a váci Sportcsarnokban tudtunk megrendezni a 2010-es korosztály számára.


Idén 5 csapat vett részt a rendezvényen, olyan egyesületek, ahol János játékosként vagy edzőként tevékenykedett és természetesen szervező egyesületként klubunk, a Dunakanyar Régió UFC is a résztvevők között volt.


Jól kezdtük a tornát, hiszen az első két mérkőzésünket megnyertük az FC Hatvan és a Puskás Akadémia csapatai ellen, majd sajnos a fáradtság közbe szólt és két vereség következett az Újpest FC és a Vác VLSE-vel szemben, így maradt a „kis döntő”, azaz a bronzéremért játszhattunk az Újpest FC ellen. Itt azonban újra felpörögtek a Dunakanyaros srácok és remek játékkal visszavágtak a lila-fehér együttesnek a csoportkörben elszenvedett vereségért, mellyel felléphettek a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.


A döntőben a Vác VLSE legyőzte a Puskás Akadémia csapatát, így első alkalommal nyerte el a Mózner János Emléktorna Vándorkupáját.

Egyesületünkből gólkirályi címet szerzett Farkas Dávid, az All-Stars csapatban pedig Márkus Balázs kapott helyett.

Ezúton is gratulálunk minden résztvevő csapatnak!


Hajrá Dunakanyar!
Forza Juve!

2022. március 22.

20220315_143355.jpg

Juventus Academy Coaches Clinic – 2022

A múlt hét folyamán El-Meouch Kerim kollégánk vett részt a Juventus FC által, a Juventus Akadémiák számára megszervezett szakmai továbbképzésen, az úgynevezett „Juventus Academy Coaches Clinic”-en. Az eseményt Torinóban rendezték meg és 12 különböző Juventus Akadémia összesen 27 edzője vett részt rajta a világ különböző pontjairól. A szakmai továbbképzés mellett edzőnknek lehetősége volt belelátni abba, hogy milyen körülmények között történik a Juventus FC utánpótlás csapatainak felkészülése, illetve megfigyelhetett néhány utánpótlás mérkőzést is. A program tartalmazott még egy Juventus FC Stadion- és Múzeumtúrát, valamint a múlt hétvégi Juventus-Spezia mérkőzés megtekintését is. Ezen felül a résztvevőknek lehetőségük volt egy rövid találkozó erejéig a Juventus FC elnökével, Andrea Agnellivel személyesen is találkozni.

További képekért és információkért kattintson az alábbi linkre:

https://www.juventus.com/en/news/articles/welcome-back-juventus-academy-coaches-clinic

2022. március 11.

Juve Coaches Clinic.jpg

Interjú Luca Coronaval

„Az itt töltött egy hét alatt sokféle gyakorlatot próbáltam megmutatni, de úgy érezem, az edzői stáb kifejezetten jól irányítja az összes korosztályt, nagyon jól kommunikálnak egymással és a gyerekekkel is.”

 
Interjú Luca Coronaval, a Juventus Akadémiák területi menedzserével:

 

1. Mióta dolgozik a Juventus FC-nél?

 

2003 óta vagyok kapcsolatban a Juventussal, tehát lassan közel 20 éve.

 

 2. Mi volt most a fő feladata itt nálunk? Mit tanít edzőinknek, játékosainknak?

 

Most az őszi magyarországi Juventus Akadémia látogatása során úgy döntöttünk, hogy megszervezzük és beütemezzük a támadózóna oktatásának részleteit. Technikai projektünk a Juventus Youth Department technikai képzését követi, és felosztottuk a szakmai anyagunkat a pályán található 3 különböző zónára: 1. zóna, 2. zóna és 3. zóna. Az 5 nap alatt, amit itt töltöttem a fókuszban leginkább a 3. zóna és különféle támadásvezetések voltak. Ezeket különböző foglalkozásokon keresztül mutattam be a fiatalabb korosztályoktól egészen a legidősebb korosztályig. Mindemellett sok mindent elmagyaráztam a precízen kivitelezett kapura lövésről és az akciók irányításairól, illetve befejezéseiről a 3. zónában.

 

3. Hogyan látja a nálunk focizó gyerekeket?

 

Először is nagyon boldog vagyok, hogy a júniusi látogatásom után ismét alkalmam nyílt megfigyelni és követni az itteni akadémia összes csapatát. Példának az U16-os együttest tudnám felhozni, mert őket az első váci napom során láttam. Nagyon jól játszottak és 10-0-ra nyertek az ellenféllel szemben. Érdekes és nagyon különleges volt látni, hogy 3 különböző korosztály játszik együtt: 2008, 2007, 2006. Ennek a csapatnak a minősége kiváló volt, de figyelembe véve az összes korosztály színvonalát, azt tudom mondani, hogy közepesen magas szintű csoportokkal találkoztam, és nagyon örülök ennek.

 

4. Hogyan látja a nálunk működő klubot és annak munkáját?

 

Már tavaly júniusban találkoztam az edzőkkel és nagyon jó visszajelzést tudok adni róluk, különösen a csoportok menedzsmentjét illetően. Az itt töltött egy hét alatt sokféle gyakorlatot próbáltam megmutatni, de úgy éreztem, hogy az edzői stáb kifejezetten jól irányítja az összes korosztályt, nagyon jól kommunikálnak egymással és a gyerekekkel is. Ráadásul a verbális mellett még a nonverbális kommunikációt is egyaránt használják. Nagyon elégedett vagyok a csoportok általános vezetésével itt, Vácott.

2021. november 09.

Fotó-Luca Corona.jpg

Aranyérmes lett a Budapest Bajnokságban szereplő U13-as csapatunk is!

Egy fordulóval a vége előtt bajnoki címet szerzett a Selmeci György által dirigált U13-as korosztályunk! A játékosok nagyszerű eredményének értékét növeli, hogy egy évvel idősebbek között szerezték meg az aranyérmet. A bajnokságban eddig 23 mérkőzést
játszottak, melyen 20 győzelmet, 1 döntetlent és 2 vereséget értek el, a csapat és a bajnokság góllövő listáját Juhász Péter vezeti 39 találattal. Utolsó bajnoki mérkőzésünkre jövő hétvégén
kerül sor, ahol reméljük győzelemmel sikerül lezárni ezt a csodálatos idényt.


Gratulálunk a csapat valamennyi tagjának, játékosoknak, edzőnek, szakmai stábnak egyaránt!


Hajrá Dunakanyar!

Forza Juve!

2021. május 21.

IMG_5082.jpeg

Aranyérmes az U15-ös korosztályunk!

Egyesületünk első nagypályás bajnoki címét szerezte meg szombaton a Hevér János és Mezey György által dirigált U15-ös csapatunk. A fiúk 18 mérkőzést játszottak, melyek közül 16-ot megnyertek és csupán 1-1 döntetlent és vereséget könyveltek el, összesen 132 gólt rúgtak és csak 21-et kaptak. A csapat házi gólkirálya Hegyvári Norbert lett 24 góllal. A bajnokságból hátra van még egy négy csapatos rájátszás, de ez versenyen kívüli lesz, így ez már nem befolyásolja a végső sorrendet.


Gratulálunk a csapat valamennyi tagjának, játékosoknak, edzőknek, szakmai stábnak egyaránt!


Hajrá Dunakanyar!

Forza Juve!

2021. április 26.

u15 bajnoki cím.jpeg

Átszervezték a magyar utánpótlásképzés rendszerét!

Az MLSZ február végén kihirdette az egész országot lefedő, megyei és régiós tehetségközpontokat.


Az eddig már meglévő 10 kiemelt akadémia alá egy úgynevezett B-szinten működő tehetségközpontok kerültek be, melyeknek kiemelt feladata lesz az U15-ös korosztálynál fiatalabb játékosok minőségi egyéni képzése, és a legtehetségesebbek feláramoltatása az akadémiai szintre.


Összesen 27 ilyen központ jött létre az országban, Budapesten négy /UTE; III.Ker. TVE; BVSC; Kelen SC/, Pest megyében pedig három /Gödöllő; Monor; Budaörs/.


Így a hozzánk legközelebb eső tehetségközpontok az UTE Labdarúgó Akadémia és a Gödöllői SK. Bízunk benne, hogy egyesületünkből a jövőben minél több tehetséges játékost
fogunk tudni majd ezen központok valamelyikébe irányítani!

Hajrá Dunakanyar!
Forza Juve!

2021. március 23.

Fotó cikkhez! Tehetségközpont.jpg

Bronzérmet szereztünk az V. Mózner János Emléktornán!

Tavaly a koronavírus megjelenése miatt sajnos nem tudtuk megrendezni, idén viszont a kormány által előírt szabályok betartása mellett immáron 5. alkalommal sikerült a hagyományos tornánkkal megemlékezni Mózner János emléke előtt.


Idén 6 csapat vett részt a tornán, olyan egyesületek, ahol János játékosként, vagy edzőként tevékenykedett és természetesen szervező egyesületként klubunk, a Dunakanyar Régió UFC is a résztvevők között volt.


Első mérkőzésünkön 1-0-ra győzedelmeskedtünk az FC Hatvan csapata ellen. A második meccsen a remekül játszó Puskás Akadémia 6-0-ra győzött le bennünket. Ezáltal csoportmásodikként az elődöntőben a másik csoport győztesével, azaz a Bp. Honvéddal játszottunk a döntőbe jutásért. Kiegyenlített mérkőzésen végül az ellenfelünk helyzetkihasználása jobb volt és 2-0-ra kikaptunk. Azonban ez a vereség nem törte le Selmeci György tanítványait és revansot véve az elveszített csoportmeccsért, végül sikerült az előkelő 3. helyet megszereznünk a Puskás Akadémia ellen, ahol egy 0-0-s döntetlen után büntetőpárbaj döntött a bronzérem sorsáról!


A döntőben a hazai pályán játszó Újpest FC maradt alul a Budapest Honvéddal szemben 2-0-ra, így utóbbi nyerte el az idei Mózner János Emléktorna Vándorkupáját.


A torna végeredménye:


1. Budapest Honvéd
2. Újpest FC
3. Dunakanyar Régió UFC
4. Puskás Akadémia
5. Vác VLSE
6. FC Hatvan

Ezúton is gratulálunk minden résztvevő csapatnak!


Hajrá Dunakanyar!
Forza Juve!

2021. március 15.

cikk Mózner 2021.jpg

BÚÉK 2021!

Labdarúgó sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek!

 

Hajrá Dunakanyar, Forza Juve, 2021-ben is!

2021. január 1.

2020-2021.jpg

Idén is részt veszünk a Pest megyei futsal bajnokságokon!

A korábbi évekhez hasonlóan idén is több csapattal neveztünk a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség által szervezett „Futsal7végére”, mely a jelenlegi járványügyi helyzetben az egyetlen téli versenyzési lehetőség az egyesületünk sportolói részére.


A két legidősebb korosztályunk az U17 és az U15 bajnoki rendszerben vesz részt a küzdelmekben, ami azt jelenti, hogy minden hétvégén egy találkozót bonyolítanak le. A legnagyobbak eddig 3 mérkőzést játszottak, melyeken két győzelmet és egy vereséget szenvedtek el, míg az U15-ösök négy találkozón 6 pontot szerezve a bajnokság élmezőnyéhez tartoznak.


Az U13 és U11-es csapataink torna rendszerben versenyeznek, ahol két, három hetente vannak a játéknapok. Mindkét korosztálynál két-két csapatot indítottunk, egyet-egyet az I. osztályban, egyet-egyet pedig a II. osztályban. Mind a négy csapatunk a saját képességeihez
mérten jól szerepelt és már mindannyian várják a januári folytatást!

 

Egyesületünk köszöni a Pest Megyei Labdarúgó Szövetségnek, hogy a jelenlegi helyzetben is megszervezte a futsal küzdelmeket, hiszen így lehetőséget tudtunk adni a nálunk futballozó gyermekeknek, hogy ebben a nehéz helyzetben ne csak edzéseken, hanem valódi
tétmérkőzéseken is részt tudjanak venni, ezzel is elősegítve az ő szakmai fejlődésüket!


Az idei évre befejeződtek a futsal küzdelmek, de 2021-ben folytatjuk!


Hajrá Dunakanyar, Forza Juve!

2020. december 21.

futsal2020.jpg

2021-ben is egyesületünk szervezi a Juventus FC nyári táborát

2021.06.28-07.03. között immáron ötödik alkalommal egyesületünk rendezi a Juventus FC nyári táborát, a „Juventus Camp Hungary”-t. A rendezvény helyszíne továbbra is Gödöllő, bővebb információk és jelentkezés a táborba az alábbi hivatalos honlapról érhető el:

https://academy.juventus.com/hu/year-round-training-hungary/

 

Forza Juve!

2020. november 12.

0001.jpg

Jól indultak a bajnoki küzdelmeink

Mindhárom bajnokságban szereplő korosztályunk jól kezdte az őszi szezont!


A legidősebb korosztályunk, azaz az U17 remekül kezdett, 4 győzelemmel és 1 vereséggel a tabella 3. helyén állnak jelenleg. Azonban csupán 1 pontra van tőlük az 1. helyezett, tehát nagyon kiélezett a verseny.
Az U15-ös korosztály hasonlóképpen szerepelt eddig, mint az U17, hiszen 5 mérkőzésből 4-et megnyerve, a dobogó legalsó fokán várják a következő megmérettetést. Ugyanúgy, mint az idősebb korosztályunknál, itt is pontegyenlőség van a második helyezettel, mindössze a gólkülönbségünk gyengébb.
Az U13-as korosztályunk 2 csapattal indult bajnokságokban, az egyik a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség, a másik a Budapesti Labdarúgó Szövetség által szervezett küzdelmekben és mindkettő az egy évvel idősebbek közt. Ennek ellenére mindkét csapatunk 100%-os mérleggel áll a tabella első helyén.

Csak így tovább fiúk!

Hajrá Dunakanyar!

2020. október 19.

u12-u13_edited.jpg

Óriási siker a Juventus Akadémiák Otthoni Versenyében!

A Juventus FC idén májusban egy szórakoztató és izgalmas kihívássorozatot hirdetett a világ összes Juventus Akadémiája számára. A verseny online módon került megrendezésre, és
három fordulóból állt, melyekben különböző gyakorlatokat kellett megoldaniuk a játékosoknak, korosztályok szerinti bontásban. Ezeket a feladatokat videóra kellett venniük, melyeket minden akadémia továbbított a Juventus csapata számára, akik meghatározott szempontok alapján kiértékelték azokat, majd pedig meghatározták a végső sorrendet.


Összesen 64 ország vett részt a versenyben a világ szinte minden pontjáról, Magyarországot pedig a mi egyesületünk a Dunakanyar Régió UFC képviselte. A csapatokat négy darab 16 fős csoportba sorsolták és így indultak meg „a küzdelmek” a továbbjutásért.

 

Egyesületünk játékosai szorgalmasan küldték a videókat, ügyességükről, kreativitásukról folyamatosan tanúbizonyságot téve. Sok helyen az egész család segített a minél színesebb és ötletesebb videók elkészítésében.


Az első fordulóban megnyertük csoportunkat, több európai, ázsiai és dél-amerikai országot megelőzve, úgymint Brazíliát, Kolumbiát, Egyiptomot, vagy az európai országok közül Romániát és Belgiumot is. Ezzel a felsőházba kerültünk, következett a második forduló, ahol két 16 fős csoportot hoztak létre. A Dunakanyaros gyerekek itt is kitettek magukért és újra csoportelsőként jutottak tovább a legjobb tizenhat akadémia közé.


Következett a harmadik forduló, ahol már a dobogó volt a tét. Rengeteg jobbnál jobb videókat készítettek a játékosok a legkisebbektől a legnagyobbakig egyaránt. A legjobb 16 csapat közé már olyan városok akadémiái is bekerültek, mint például Moszkva, New York, Miami, Melbourne és Athén. Ilyen nagyvárosok mellett igazi büszkeség számunkra, hogy a Dunakanyar Régió UFC futballistái az előkelő második helyet szerezték meg, ebben a
világraszóló versenyben!
A végső győzelmet Japán szerezte meg.


Gratulálunk a játékosoknak, valamint mindenkinek, aki a sikerhez hozzájárult!


Hajrá Dunakanyar!
Forza Juve!

2020. május 28.

FB 1080x1350.jpg

Újrakezdtük!

Egyesületünkben a héten megkezdődtek az edzések, természetesen fokozott fegyelmezettséggel, a járványügyi helyzetre maximális figyelemmel. A foglalkozások egyelőre zárt kapuk mögött zajlanak, csoportos edzések formájában. Az első hét tapasztalatai alapján azt mondhatjuk, hogy a gyerekek már nagyon várták, hogy újra pályán lehessenek és szinte valamennyi korosztályban nagyon élvezték az együtt töltött időt. Természetesen egyesületünk edzői is nagyon örültek, hogy újra a játékosaikkal lehettek együtt és a digitális foglalkozásokat felválthatták valós edzésekre.

Bízunk benne, hogy a héten megkezdett munkát most már a nyári szünetig folytatni tudjuk, ehhez viszont fontos lesz, hogy továbbra is betartsuk, betartassuk az előírt szabályokat.

Hajrá Dunakanyar!

2020. május 10.

Fotó.jpg

„Vendégünk” volt Szalai Ádám!

2020.04.29-én az egyesületünk hivatalos Zoom felületén keresztül beszélgetést folytattunk a magyar labdarúgó válogatott meghatározó tagjával, jelenleg a Bundesligában, a Mainz csapatában futballozó Szalai Ádámmal. A beszélgetést az egyesületünk közel 70 gyermeke láthatta és hallgathatta élőben. Ádám beszélt a pályája kezdetéről, majd arról, hogy milyen volt 16 évesen külföldre szerződni, kitért a Real Madridnál töltött éveire és a Bajnokok Ligája mérkőzések hangulatára is. Megemlítette, hogy mennyire fontos a nyelvtanulás, hiszen külföldön csak így tudja megértetni magát az ember, legyen akármennyire tehetséges futballista, valamint megosztotta tapasztalatait arra vonatkozólag, hogy hogyan kezelte ő a pályafutása során ért nehéz helyzeteket. Azt tanácsolta a Dunakanyar Régió UFC fiatal futballistáinak, hogy mindig csak saját magukra összpontosítsanak és az elvégzett munkának mindig meglesz az eredménye. Természetesen az együtt töltött idő alatt szóba került a négy évvel ezelőtti Európa Bajnokság is, mint pályafutásának egyik csúcspontja. Ádám elmondta, hogy számára nincs felemelőbb érzés, mint a magyar labdarúgó válogatottban szerepelni és hazánkat képviselni bármilyen mérkőzésről is legyen szó.

Ádám köszönjük szépen még egyszer, hogy itt voltál velünk és sok sikert kívánunk Neked a klubcsapatoddal és a magyar válogatottal előtted álló feladatokhoz!

Hajrá Magyarok!

Hajrá Dunakanyar!

2020. május 1.

Screenshot_20200429-195306_Facebook.jpg

Interjú Mravik Norberttel

„Az edzői munka nem más, mint útmutatás a bennünk rejlő lehetőségekhez.”

Interjú Mravik Norberttel egyesületünk utánpótlásedzőjével. 

 

Hogyan ismerkedett meg a labdarúgással? Mit szeret a futballban?

Ez egy egyszerű történet. Négy éves koromban a szüleim elvittek egy ovifoci edzésre és azóta is ez a sport az életem része. A labdarúgás a legnehezebb sportok közé tartozik véleményem szerint, és amit a legjobban szeretek benne az pont a nehézsége. Maximális összpontosítást igényel és teljesen váratlan helyzeteket hozhat, amiket csak kivételes döntésekkel és bátor végrehajtásokkal lehet megoldani.

Miért tetszett meg az edzői szakma? Mit szeret benne a legjobban?

Nem töltöttem be a 18. életévemet, amikor úgy hozta az élet, hogy döntenem kellett, már a Testnevelési Egyetemtől is megérkezett az igazoló levél, hogy a hallgatójuk lehetek és munkát kellett vállalnom. Az anyagi helyzetünk nem tette lehetővé, hogy ne keressem meg legalább az egyetem törlesztéséhez szükséges összeget, de az edzői szakmával a labdarúgás vérkeringésében maradhattam. Ennek köszönhetően belevágtam az edzői szakmába és egyre jobban magaménak éreztem a labdarúgásnak e területét is. A legjobban azt a kihívásokkal teli életet szeretem benne, amit egy ilyen szakma adhat.

Mióta része a DRUFC-nak es miért pont egyesületünket választotta?

2016 nyarán kerestek meg az egyesülettől. Már előtte is jó kapcsolatot ápoltam az itt dolgozó kollégákkal és vezetőséggel, hiszen játékosként dolgozhattam a kezük alatt, vagy csapattársként együtt küzdöttünk korábban a pályán. Egy jó és komoly kezdeményezésnek lehetnek a részesei az egyesületi tagok és ez már akkor egyre nyilvánvalóbb volt, amikor a megalapítás sikerült. Olyan helyről beszélünk, ahol komoly háttér dolgozik és megfelelő szakmai lehetőségek vannak a fejlődésre. Egyértelmű volt számomra, hogy elfogadom a megkeresést és otthagyom a Váci Városi Labdarúgó Sportegyesületet.

Mit tart egyesületünk erősségének?

Úgy gondolom, hogy az az egyenesség, ami az egyesületünkre jellemző, igen nagy erény a mai világban. Egyesületi és személyi szinten is lehet számítani a tagokra.

Ebben az évben több csapatot is irányít, hogyan tudná egy pár mondatban bemutatni őket?

A legkisebbektől a legnagyobbakig vannak a munkásságom alatt futó korosztályok. Az ifista korosztályban megyei szinten versenyeztetjük a játékosokat. Egyénileg sok jó képességű játékosunk van. Ebből a csapatból három fő a Nógrád megyei I. osztályú bajnokságban szereplő Berkenye csapatában is akár hétről-hétre megmutathatja a tehetségét. Mindegyik korosztálynak megvannak az előnyei és a nehézségei is egyaránt, náluk a csapat összetartásán van a hangsúly, ami néha sikeresebb, néha kevésbé sikeresebb eredménnyel mutatkozik meg a hétköznapokon és a mérkőzésnapokon egyaránt.

A 2010-es korosztállyal kezdtem meg az egyesület utánpótlás nevelését. Fontos számomra az egyéni képességek fejlesztése mellett az, hogy a játékosok csapatban gondolkodjanak. Véleményem szerint, talán ez a sikeresen kialakított kettősség lehetett az, hogy a vezetőség immáron harmadik éve bízza rám a munkát a legkisebbeknél. A legkisebbek az U8-as és U9-es csapataink is igen komoly érdemi előrelépést mutatnak a több hónapos tervezett programokat követően. Szép jövő áll előttük is.

Hogyan szokta motiválni a csapatait, játékosait?

Nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy ne csak akkor működjünk csapatként, amikor a pályán összejön a csapat, hanem azon kívül is. Igyekszem fenntartani a kommunikációt a játékosok hozzátartozóival. Személyesen és digitálisan is szoktam észrevételeket és praktikákat megosztani velük, így a játékosok érzik, hogy naprakész vagyok velük szemben, hogy számíthatnak rám és az egyesületre. Olyasfajta bizalmi állapotot igyekszem kialakítani, amiben egy-egy játékos önbizalommal léphet pályára. Ezek mellett inspiráló hangfelvételekkel és beszélgetésekkel is igyekszem motiválni őket. Fontos, hogy a gyakorlatokkal és a fentebb említett technikákkal a „meg tudom csinálni” érzés törjön elő bennük.

Jelenlegi járványügyi helyzetben hogyan tartja a kapcsolatot a játékosaival, hogyan tud így nekik edzést tartani?

A közvetlen edzéstartás természetesen most szünetel. Jelenleg a digitális oktatás módszerét használjuk. A Google Classroom lehetőségén keresztül, heti edzésterveket juttatunk el a szülőkhöz, játékosokhoz, melyekhez külön megírt anyagokat és videófelvételeket csatolunk. Természetesen egyéb kommunikációs csatornákon keresztül, online és telefonon is tartjuk velük a kapcsolatot.

Hogy tapasztalja vevők erre az „új edzés módszerre” a gyerekek, valamint milyen pozitív hozadékai lehetnek ennek az időszaknak?

Úgy tapasztalom, hogy ez egy igen nehéz helyzet leginkább a fogadók részéről. Mi, mint küldők nem tudjuk ellenőrizni az elvégzett edzéseket és a szülőkben felmerülhet az érzés „biztos jól csináltuk?” Ezek mellett az iskolai anyagokat is így kell elvégezniük, ez azt eredményezi, hogy egy nap négy, öt esetleg több helyről is kapnak üzeneteket, teljesen eltérő anyagokkal. Talán a mi rendszerünk egy zártabb felület, ahol egy helyen van az anyag és ott tudnak visszajelzést küldeni. A mai világban a gyerekek jobban vevők erre a módszerre, de a kiskorosztályoknál nem feltétlenül megy önállóan ez a folyamat. Pozitív lehet, hogy ebben az időben az egyesületek rá vannak kényszerülve a digitális és online anyagok közlésére, ezáltal lesz egy szűrt és rendszerezett anyaguk, amiket igen könnyen lehet mozgatni és eljuttatni másokhoz.

Van-e valami mottója, ars poeticája, ha igen mi az?

Az edzői munka nem más, mint útmutatás a bennünk rejlő lehetőségekhez.

2020. március 31.

Mravik Norbert.jpg

Presovi visszatekintés 3.rész

2020.01.31-02.03. között a szlovákiai Eperjesen megrendezett, 4 Sport Cup-on vett részt egyesületünk. Korábbi írásainkban már beszámoltunk két korosztályunk szerepléséről is, zárásként pedig a 2009-es születésű játékosaink teljesítményére tekintünk vissza.

Ebben a korosztályban 18 csapat vett részt a küzdelmek során, három csoportba osztva, ahol a magyar csapatok mellett ukrán, szlovák, cseh, fehérorosz és lengyel egyesületek is képviseltették magukat. Csapatunk sikeresen vette a hat csapatos csoportkört és kapott gól nélkül csoportját megnyerve jutott tovább az elődöntőbe, ahova csak a csoportelsők és a legjobb 2. helyezett csapatok jutottak be. A döntőbe jutásért a hagyományosan jó erőt képviselő hazai Tatran Presov ellen léptünk pályára, akik csoportjukat szintén megnyerve jutottak be az elődöntőbe. Játékosaink ezen a mérkőzésen nagyon jó játékkal, 4:0-ás győzelemmel jutottak be a fináléba, ahol az ukrán Voskhod Kiev I. csapata várt a mieinkre. A találkozó nagy küzdelemben zajlott, az ellenfél végig durván és keményen futballozott, széttördelve ezzel a mi játékunkat. Sajnos ez a stílus nem kedvezett nekünk és végül az ukrán csapat nyert 2:0-ra.

Ennek ellenére csapatunk végig kimagaslóan játszott és elsősorban a fegyelmezett védekezésnek, hatékony támadásainak és több kiemelkedő teljesítménynek köszönhetően Selmeci György és Rácz Richárd tanítványai egyesületünk eddigi legjobb eredményét produkálták Presovban. A torna legjobb kapusának Soulavy Balázst választották!

Selmeci György a következőképpen értékelte a tornát:

„Gratulálok a játékosaimnak, nagyon szervezetten játszottak és végrehajtották az utasításokat. Az egész csapatot dicséret illeti! Hála Istennek végig egy csapatként és képességeiknek megfelelően játszottak a gyerekek. Sajnos az ukránok agresszív és olykor célratörő kemény játéka továbbra sem ízlik nekünk, de igyekszünk erre is kellően felkészülni a jövőben. Külön öröm számomra, hogy kollégám vezetésével a 2008-as korosztályunk is a 3.helyen végzett. Köszönöm az egyesületünk vezetőjének Szél Józsefnek, hogy rendszeresen minőségi nemzetközi tornákon vehetünk részt, ezzel is segítve játékosaink fejlődését. Továbbá a szülőknek is köszönöm a türelmüket, a támogatásukat és bizalmukat!”

Gratulálunk valamennyi játékosnak és edzőnek egyaránt!

Hajrá Dunakanyar!

2020. március 20.

20200203-presov3.jpg

Rendkívüli közlemény!

Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy a koronavírus terjedése miatt március 11-én kihirdetett rendkívüli jogrend, a március 13-án este bejelentett iskolabezárás és a Magyar Labdarúgó Szövetség által elrendelt intézkedésekkel összhangban, március 16-tól az egyesületünk által szervezett valamennyi utánpótlás-edzés megtartását határozatlan időre felfüggesztjük.

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

2020. március 15.

Kép.jpg

Presovi visszatekintés 2.rész

Február elején három korosztályban, négy csapattal vettünk részt a szlovákiai Eperjesen megrendezett nemzetközi utánpótlás tornán, a 4 Sport Cup-on. Most a 2008-as születésű játékosaink küzdelmeire tekintünk vissza.

Az U12-es korosztályban 14 csapat nevezett, 6 magyar csapat mellett, 4 szlovák és 4 ukrán egyesület képviseltette magát a tornán. A csapatokat két db hét fős csoportba sorsolták, ahol mindenki játszott mindenkivel.

Mi jól kezdtünk, hiszen a nyitómérkőzésen minimális arányú győzelmet arattunk az Újpest FC ellen, egy olyan mérkőzésen, ami abszolút kétesélyes volt végig, de ezúttal mellénk állt a szerencse. A következő fordulóban szintén magyar csapattal találtuk szembe magunkat, de itt sajnos 2:1-es arányban mi maradtunk alul a Kincsem SE ellen. A harmadik összecsapás előtt tudtuk, hogy fordulópont lehet és az eredmény meghatározhatja a további céljainkat. A kárpátaljai Munkács csapata már az elején 2:0-ás előnybe került, de ekkor jött a feltámadás! Nem csak egyenlíteni tudtunk, hanem a végén jött a dráma és a utolsó percekben a győzelmet érő harmadik gólt is megszereztük! Ezután olyan magabiztosan védekeztünk a felívelt labdák ellen, mint még soha. A folytatásban a házigazda Tatran Presov ellen sajnos súlyos vereséget szenvedtünk, de felálltunk a padlóról, mert az ezutáni két találkozónkon magabiztos, több gólos győzelmeket arattunk, elsőként a Lokomotiva Kosice ellen 3:0 arányban, majd a Zirka Kiev ellen 7:0 arányban. Ennek köszönhetően a csoport második helyén végeztünk és készülhettünk a hétfői elődöntőre, ahol a Budafok csapata várt ránk. A találkozó szinte az Újpest FC elleni meccs másolata volt, ám ezúttal nem nekünk kedvezett Fortuna, 1:0-s vereséget szenvedtünk így a 3. helyért játszhattunk. A bronzmeccsen viszont újra remekeltek a fiúk és 2:0-ra múltuk felül a DYSSH 26 Kiev csapatát, ezzel Selmeci György és Rácz Richárd tanítványai felállhattak a dobogó harmadik fokára. 

Összességében elégedettek lehetünk az eredménnyel és elmondhatjuk, hogy szinte valamennyi játékos profitált a tornából. Volt, aki először járt nemzetközi megmérettetésen, de a rutinosabb játékosok hamar "felhúzták" őket és mindenki sokat tett azért, hogy a végén érem kerüljön a nyakakba.

 

Gratulálunk valamennyi játékosnak és edzőnek egyaránt!

Hajrá Dunakanyar!

2020. március 15.

pillanataink-4861-20200203.jpg

Presovi visszatekintés 1.rész

Egy hónappal ezelőtt az egyesületünk több korosztálya is részt vett a szlovákiai Eperjesen megrendezett nemzetközi utánpótlás tornán, a 4 Sport Cup-on. Elsőként a 2010-11-es korosztály küzdelmeire tekintünk vissza.

Az U10-es korosztályban 12 csapat nevezett, akik két 6 fős csoportban mérkőztek meg egymással. Mravik Norbert tanítványai két csapatot indítva vágtak neki a tornának, a Dunakanyar RUFC piros csapata az „A” csoportban és a Dunakanyar RUFC fekete-fehér csapata pedig a „B” csoportban kezdte meg a versengést.

Dunakanyar RUFC piros csapata az alábbi ellenfelekkel mérkőzött meg:

 • Csoportmérkőzések:
  DRUFC – Euroshpon SMIGA /ukrán/ 1-5
  DRUFC – FAMT Presov /szlovák/ 1-2
  DRUFC – 1. FC Tatran Presov /szlovák/  2-0
  DRUFC – CFT Presov /szlovák/ 0-3
  DRUFC – Darnica Kiev /ukrán/ 0-9

A csoportmérkőzéseket figyelembe véve a csapat eredményei nem tükrözik a játék képét, hiszen nagyszerű kombinatív és egyéni megoldásokkal egyaránt igencsak megnehezítettük az ellenfeleink dolgát. Mérkőzésenként rengeteg szebbnél szebb helyzetet alakítottak ki a játékosok igazi csapatként együttműködve, csak sajnos a támadások befejezésével, a gólszerzéssel adódtak problémák. A 3. mérkőzésen fegyelmezett futballal sikerült az első győzelmünket is megszerezni, ráadásul kapott gól nélkül. Az ellenfelek elsősorban fizikális fölényüket használták ki ellenünk, ami ezen a tornán végzetes volt és a csoportban 1 győzelem és 4 vereséget követően az 5. helyet foglaltuk el.

 • A rájátszásban 9.-12. helyekért mérkőzhetett a csapat:
  DRUFC – FK Safi Presov 5-1 

A csoportmérkőzéseket követően újult erővel és megfelelő csapatmegbeszéléseket követően, rendezett sorokkal, győzelem után küzdhetett a csapat a 9. hely megszerzéséért.

 • Helyosztó:
  DRUFC – FAMT Presov 0-2

Végeredményként a Dunakanyar RUFC piros csapata a 10. helyen végzett. A csapat teljesítményéről egy rövid videó is megtekinthető az alábbi linken:

https://youtu.be/ek0lxcvFJXY

 

 

A Dunakanyar RUFC fekete – fehér csapata igazán nagyszerű formát mutatott, ami az eredményeken is meglátszik. A játékosok egyénenként talán a legjobb formájukban játszottak, elszántsággal, lelkesedéssel és az ilyen megmérettetésekhez szükséges küldetéstudattal. Mérkőzésről – mérkőzésre javult az összjáték, a kombinatív gondolkodás és minden mérkőzést az elejétől a végéig lendületes játékkal tudhatták maguk mögött. A csapat a „B” csoportban az előkelő 2. helyen végzett és bejutott az elődöntőbe.

 • Csoportmérkőzések:
  DRUFC – CFT Academy U9 /szlovák/ 1-2
  DRUFC – 1.FC Tatran Presov Dievcata WU11 /szlovák/ 3-0
  DRUFC – Prikarpatja Ivano – Frankivsk /ukrán/ 2-1
  DRUFC – FC Minay /ukrán/ 1-1
  DRUFC – FK Safi Presov /szlovák/ 7-0

Az ellenfelek leginkább az agresszivitásban, a letámadásban és a labda minél hamarabbi kapu elé juttatásába bíztak. Gyakorlatilag minden helyzetből igyekeztek kapura rúgni a labdát. Ezt a feladatot kellett megoldani, mely sikerült is a játékosoknak, ami az elődöntőt jelentette a fekete-fehér csapatnak.

 • Az elődöntőben:
  DRUFC – Darnica Kiev 1-2

Egy nagyon jó iramú mérkőzésen rengeteg helyzetet alakított ki a csapatunk, de ahogy az a nagykönyvben megvan írva, ez megbosszulta magát és két pontrúgást követően megszerzett előnyét meg is tartotta a kijevi csapat.

 • A bronzmérkőzésen:
  DRUFC – FC Minay 2-1

A fekete – fehér csapat megszerezte a 3. pozíciót és bronzéremmel térhetett haza. A csapat csapatkapitánya Sipiczki Bence különdíjban részesült, ugyanis a tornán mutatott teljesítménye alapján elnyerte a Best Player – a torna legjobb játékosa díjat.

 

Gratulálunk valamennyi játékosnak és edzőnek egyaránt!

Hajrá Dunakanyar!

2020. március 4.

Fotó2.jpg

Média megjelenés

A múlt héten egyesületünkről terjedelmes cikk jelent meg a Dunakanyar Régió újságban, melyet az alábbi linken olvashatnak el az érdeklődök:
https://www.dunakanyarregio.hu/index_article.php?cikk=9975

Hajrá Dunakanyar!

2020. február 12.

DRUFC_logo.png

Éremeső Prešovban

2020.02.01-02.03. között a szlovákiai Eperjesen vettünk részt egy nemzetközi tornán. Az eseményen 3 korcsoportban, 4 csapattal képviseltette magát egyesületünk. U12-es és U10-es korosztályban a harmadik helyet értük el, az U11-esekkel pedig a második helyen végeztünk. Hamarosan jövünk a részletekkel!

Hajrá Dunakanyar!

2020. február 3.

Fotó-DRUFC-Presov-2020.jpg

Sportkarácsony-2019

Egyesületünk 5 éves évfordulóját ünnepélyes gálaműsorral tettük emlékezetessé, melyet 2019.12.18-án tartottunk a Piarista Gimnázium dísztermében. Az est folyamán egyesületünk korosztályai adtak elő változatos programokat, ezen felül díjaztuk a klubhű játékosokat és edzőket, valamint a kiemelt partnereinket is.     
A műsor teljes felvételét az alábbi linken lehet megtekinteni:

https://www.youtube.com/watch?v=z83gl3gzOwE&feature=emb_title

2020. január 9.

Fotó-karácsony.jpg

Interjú Szél Józseffel

„5 év alatt, szinte a semmiből építettük fel a Dunakanyar Régió Utánpótlás Futball Clubbot, mely mára már Vác és a térség meghatározó egyesületévé nőtte ki magát.”

5 éves lett az egyesületünk, melynek apropóján a klubunk elnökével, Szél Józseffel készítettünk interjút:

 

Mi volt az a pont, amikor elhatározta, hogy egyesületet akar alapítani?

Feleségemmel közösen 2014 elején fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy szeretnénk egy saját egyesületet alapítani, ahol mindazt meg tudjuk valósítani, amit mi az utánpótlás nevelésről gondolunk.

Mi volt a kezdeti céljuk az egyesület létrehozásával?

Az egyesület megalapításával a célunk nem volt más, minthogy a lehetőségeinkhez képest a legtöbbet szeretnénk adni a gyerekeknek a szakmai, a pedagógiai és a lelki oldalról egyaránt. Egy gyermekközpontú egyesületet szerettünk volna létrehozni, ahol nagyon magas szintű munka folyik minden területen, ezzel támogatva a nálunk sportoló gyermekek szakmai és lelki fejlődését egyaránt.

Mit gondol sikerült ezt megvalósítani?

Úgy érzem várakozáson felül teljesítettünk, hiszen 5 év alatt, szinte a semmiből építettük fel a Dunakanyar Régió Utánpótlás Futball Clubbot, mely mára már Vác és a térség meghatározó egyesületévé nőtte ki magát.

Milyen nehézségek adódtak az elmúlt 5 évben az egyesület életében?

Természetesen nehézségek minden egyesület életében vannak, de én ezekre soha sem nehézségekként gondolok, sokkal inkább kihívásként. Kihívások, amelyeket meg kell oldani és amelyeket meg is oldottunk. Az öt év alatt, minden egyes területen folyamatosan lépésről-lépésre fejlődtünk, mindig újabb és újabb kihívásokat keresve. Úgy érzem, a siker kulcsa abban van, hogy kollégáimmal együtt mindig fejlődni és még jobbá válni akarunk, ezzel is segíteni és támogatni a nálunk sportoló gyermekek szakmai és lelki fejlődését egyaránt.

Visszatekintve az elmúlt 5 évre, van olyan, amit másképp csinálna?

Nem. Mindent pontosan úgy csinálnék, ahogy tettem.

Mire a legbüszkébb?

Sok mindenre vagyok büszke. Büszke vagyok arra, hogy több mint száz gyermeknek tudunk sportolási lehetőséget nyújtani nap, mint nap. Büszke vagyok arra, hogy az öt év alatt több tehetséges gyermeket is tudtunk egy nálunk magasabb szintű klubba tovább irányítani. Büszke vagyok arra, hogy vannak olyan játékosaink, akinek a lelki és a mentális területen tudtunk támogatást adni, de legfőképpen arra vagyok büszke, hogy mindazt, amit elértünk, azt önerőből tettük. Ez egy olyan erőt ad számomra, mely csak megerősíti bennem, hogy, ha hiszünk valamiben, akkor azt meg is tudjuk valósítani!

Hogyan jött létre a kapcsolat a Juventus FC-vel?

2017 nyarán rendezte meg egyesületünk a Juventus FC első magyarországi nyári foci táborát, mely annyira jól sikerült, hogy felkértek bennünket arra, hogy hozzunk létre egy „Juventus Academy”-t is, mely projekt jelenleg a világ több mint 60 országában van jelen. Természetesen örültünk a felkérésnek, hiszen ez lehetőség arra, hogy szakmailag előrelépjünk és még magasabb szintre tudjuk emelni a nálunk folyó szakmai munkát, valamint ez Vác városának is egy megtiszteltetés, hogy működik a városban egy futball klub, mely Magyarországon egyedüliként a Juventus FC partnere.

Mi teszi különlegessé az egyesületet, mit mondana, miért válasszák a Dunakanyar Régió UFC-t a focizni vágyó gyerekek?

Egy családias hangulatú egyesület vagyunk, ahol igyekszünk a gyerekekben a sport iránti motivációt erősíteni. Magas szintű edzésmunkát biztosítunk a játékosoknak, valamint igény szerint segíteni tudjuk őket a tanulmányaikban, korrepetálások, tanulási technikák elsajátítása, fejlesztése révén, valamint nyelvórákon való részvétellel. Ezen felül a nálunk sportoló gyermekeknek lehetőségük van egyéni és csoportos foglalkozásokon részt venni, melyek a lelki és a mentális fejlődésüket szolgálják. Vannak olyan korosztályaink, amelyek művészetterápiás foglalkozásokon vettek részt és vannak csapataink, ahol kommunikációt fejlesztő, konfliktuskezelő, csapatépítő, pályaorientációs és önismereti tréningeket is tartunk.

Mi a mottója?

Van egy mondás, ami úgy érzem mindenkire igaz, aki a labdarúgásban dolgozik. Ez pedig így szól:

„Aki nem halad előre, az már hátrafelé halad.”

Ezt tartom folyamatosan szem előtt, ez a gondolat vezérel a mindennapi munkában, mert csak így tudunk folyamatosan fejlődni és versenyképesek maradni.

2020. január 3.

Szél József.jpg

2020-ban is egyesületünk szervezi a Juventus FC nyári táborát

2020.06.29-07.04. között immáron negyedik éve egyesületünk rendezi a Juventus FC nyári táborát, a „Juventus Camp Hungary”-t. A rendezvény helyszíne továbbra is Gödöllő lesz, további információk pedig a tábor honlapjáról érhetőek el:

https://jacademy.juventus.com/hu/camps/hungary/
 

Forza Juve!

2019. december 28.

Juventus_plakat_2020.jpg

Jól indultak a bajnoki küzdelmeink

Jól kezdtük az őszi szezont mindhárom bajnokságban szereplő korosztályunkkal. A legidősebbek, az U19-esek két nagyarányú győzelmet arattak. Elsőként a Csomád-Kisnémedi csapatát győztük le 12-4 arányban, majd a verőcei fiatalok ellen 16-2-re diadalmaskodtunk. Így Mravik Norbert tanítványai nagy önbizalommal várják a vasárnapi Veresegyház elleni rangadót.
 

A Hevér János edzette U15-ös korosztályunk már három találkozón is túl van, elsőként 15-0-ra győztük le a Nőtincs csapatát, majd idegenben Nagymaroson 1-1-es döntetlent játszottunk. A harmadik mérkőzésen is jól teljesítettünk, de ennek ellenére sajnos a jó erőkből álló Veresegyház ellen 5-3-as vereséget szenvedtünk.
 

A legfiatalabb bajnokságban szereplő csapatunk az U14-es korosztályunk, akik elsőként a Dunakeszi Vasutas II-őt győzték le 5-1 arányban, majd a Nagymaros fiataljai következtek, akik felett 9-0-ra győzedelmeskedtünk.
 

További sok sikert kívánunk valamennyi korosztályunknak!

Hajrá Dunakanyar!

2019. október 10.

DRUFC_logo.png

Visszapillantás a Juventus FC-vel közös nyári programjainkra

Szeptember beköszöntével szeretnénk egy kicsit visszapillantani az idei nyári Juventus FC közös eseményeinkre:

1. Juventus VB-2019

A Juventus FC-vel kötött együttműködési megállapodásunknak köszönhetően, a tavalyi évhez hasonlóan idén júniusban is mi képviselhettük Magyarországot a Juventus Akadémiák Világbajnokságán, Olaszországban. A tornán két korosztályban 28 ország 85 csapata vett részt, mi az U13-as és az U11-es csapatunkkal képviseltettük magunkat. Az idősebbek kerültek nehezebb csoportba, hiszen a tavalyi győztes Tunézia mellett az Egyesült Államok és Svájc voltak az ellenfeleink. Sajnos az első mérkőzésen érvényesült a papírforma és Tunézia győzedelmeskedett felettünk, viszont utána magasabb sebességfokozatba kapcsoltak Hevér János tanítványai és két győzelemmel a csoport második helyét szerezték meg és ezzel bekerültek a nyolcaddöntőbe.  Itt Kanada várt a mieinkre, ahol nagy csatában sajnos 4:2-es vereséget szenvedtünk, ezzel elveszítve az esélyt a legjobb nyolcba kerülésre. Következett az utolsó mérkőzésünk a 9-12. helyért  az Egyesült Államok II. csapatával, ahol a tegnapi vereséget feledtetve nagyszerű játékkal 4:1-re diadalmaskodtunk, ezzel megszerezve az előkelő 9. helyezést. Csapatunkból Osgyán Ákost beválasztották a torna All-Stars csapatába is.

A Selmeci György által edzett U11-es korosztályunk elsöprően kezdte a VB-t, hiszen mindhárom csoportmérkőzését megnyerve jutott a legjobb 16 közé. A három győzelmet, Omán, Egyiptom és Anglia legjobbjai felett arattuk. Következett a nyolcaddöntő, ahol Romániával találkoztunk és sajnos egy számunkra nagyon szerencsétlenül alakult találkozón 4:2-es vereséget szenvedtünk. Az utolsó helyosztó mérkőzésen viszont, talán a torna legjobb játékát nyújtva mi diadalmaskodtunk 4:2 arányban Szerbia csapatával szemben, így ebben a korcsoportban is a 9. helyen végeztünk.

A torna krónikájához tartozik még, hogy az első nap az Allianz Stadionban tekinthettük meg az Olaszország – Bosznia-Hercegovina EB-selejtező mérkőzést, mely hatalmas élményt jelentett a játékosoknak, edzőknek és szülőknek egyaránt.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Juventus VB-n való részvétel örök emlék marad mindenki számára és bízunk benne, hogy az egyesületünkben futballozó gyermekek közül minél többen átélhetik majd ezt az élményt! Hajrá Dunakanyar! Hajrá Magyarok!

 

2. Juventus Camp Hungary-2019

Immáron 3. alkalommal szervezte meg egyesületünk a Juventus FC nyári táborát, melyet a tavalyi évhez hasonlóan, idén is Gödöllőn rendeztünk. Ebben az évben két hét alatt 139 gyermek vett részt a táborban, akik a három Juventusos olasz edző irányítása alatt végezték a Juventus FC által meghatározott gyakorlatokat. A napi két edzésen túl egyéb foglalkozásokon is részt vettek a gyerekek, úgy mint olasz óra, korfball, tollaslabda, csapatépítő játékok, ping-pong, társasjátékok, számháború és természetesen egy alkalommal a strandra is eljutottunk.

Egyesületünk idén először hívta életre a Juventus Camp Hungary Tehetségprogramot, melynek keretein belül szponzorok segítségének köszönhetően 10 gyermek ingyen vehetett részt a táborban! Bízunk benne, hogy jövőre ez a szám növekedni fog és még több fiatallal tudjuk megismertetni a Juventus FC szakmai és mentális képzési programját. 

A táborokról rövid zenés klipek is készültek, melyeket az alábbi linkeken lehet megtekinteni:

1.hét: https://youtu.be/Q8n5-ttOAsU

2.hét: https://youtu.be/KEPZQmt3IdM

 

Forza Juve! Forza Dunakanyar!

2019. szeptember 4.

juvevb.jpg

Elindultunk a Juventus Akadémiák Világbajnokságára!

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is egyesületünk képviseli Magyarországot a Juventus Akadémiák számára rendezendő Világbajnokságon Olaszországban.
A tornán 6 kontinens, 28 ország, 85 csapata vesz részt, melyen idén egyesületünk két korosztálya méretteti meg magát, a Hevér János által edzett U13-as és a Selmeci György által irányított U11-es csapat. A torna szerdán kezdődik, melynek felvezetéseként ma este a gyerekek az Allianz Arénában élőben nézhetik meg az Olaszország-Bosznia-Hercegovina válogatott labdarúgó mérkőzést.
A világbajnokságra külön applikációt is készítettek a szervezők, melyen minden információ megtalálható az eseményről:
Applikáció neve: Juventus Academy World Cup
 
Hajrá Dunakanyar! Hajrá Magyarok!

2019. június 11.

Fotó-Indulás.jpg

Interjú Hevér Jánossal

„A mi filozófiánk, hogy egyéneket képzünk. Természetesen a csapat is fontos feladat, hogy a csapattaktikát összerakjuk, de az egyéni taktikai és technikai elemek a legfontosabbak a játékosaink számára.”

Interjú Hevér Jánossal, egyesületünk U13-as korosztályának edzőjével:

 

Hogyan került kapcsolatba a labdarúgással?
Egyesületünk vezetője, Szél József volt az első edzőm és az ő hatására kezdtem el focizni 5 évesen, ez vitt tovább az élet további területén.

 

Mit szeret a futballban?
A gólt szeretem a legjobban, a gólszerzés örömét. De, mint edző azt szeretem a futballban, hogy a lehető legtöbbet lehet kihozni a játékosok személyiségfejlődéséből és játékbeli fejlődéséből egyaránt. A technikai elemek, a döntéshozó képesség, a taktikai elemek variálásában megtalálni egy játékosnak a helyét, és azt hogyan lehet beépíteni. Szerintem ez egy olyan folyamat, ami nagyon sok emberben pozitív szemléletet tud kiváltani.

 

Hogyan és mikor esett az edzői hivatásra a választása?
Az aktív pályafutásom nem egészen úgy alakult, ahogyan szerettem volna, nem sikerült befutni azt az ívet, amit én elvártam magamtól fiatal játékosként. Ekkoriban volt egy lehetőség az MTK-nál, óvodás labdarúgókkal való foglalkozás, még az Eötvös Loránd Tudományegyetemen eltöltött éveim alatt, és ez vitt tovább a mai edzői pályafutásomra.

 

Mióta része a Dunakanyar Régió UFC edzői stábjának, és miért pont az egyesületünket választotta?
2015-ben, a klub megalakulását követő évben csatlakoztam az egyesület edzői stábjához. Elnökünk, Szél József keresett meg, mikor én már saját egyesületet alapítottam Isaszegen, illetve Gödöllőn voltam a Gödöllői Bikáknál edző. Ekkor ő adott egy olyan szakmai fejlődési és potenciális előrelépési lehetőséget, amivel úgy láttam, hogy jó döntés lesz váltani és ideszegődni a Dunakanyar Régió UFC-hez.

 

Mit tart az egyesületünk erősségének. Mi az, ami itt más, mint egy másik egyesületnél?
Egyrészt a folyamatos edzői értekezletek és szakmai megújulás. Másrészt a Juventusszal való együttműködés nagyon fontos tényező egyesületünk életében. Ez egy olyan lehetőség, amit szerintem mindenféleképpen meg kell ragadni, mert nem sokszor adódik meg számunkra az, hogy a Juventus szakembereivel dolgozhatunk együtt, illetve tőlük tanulhatunk meg egy irányelvet.

 

Mit mondana egy szülőnek, hogy miért hozza hozzánk a gyermekét sportolni?
Azért, mert egyénközpontú a rendszerünk. A mi filozófiánk, hogy egyéneket képzünk. Természetesen a csapat is fontos feladat, hogy a csapattaktikát összerakjuk, de az egyéni taktikai és technikai elemek a legfontosabbak a játékosaink számára.

 

Mit gondol a csapata fiataljairól?
Én most az U13-as csapatot, tehát a 2006-2007-es korosztályt edzem. Nagyon sok tehetséges játékosom van, ami köszönhető Selmeci György korábbi edzői munkásságának. Ezt a munkát kaptam meg én feladatul, hogy vigyem tovább ebben az évben. Szerintem sikeresen zártuk az évet, nagyon szép ívet írt le a gyerekek fejlődése, pályafutása a klubnál.

 

Hogyan szokta motiválni csapata fiataljait?
Ez mindig változó, mert nem mindegy, hogy milyen meccs áll előttünk. Mindig próbálok nekik valami szép motiváló beszédet összerakni, sok ilyen videóm van, ezeket forgatom mindig a fejemben. A legtöbb az spontán módon alakul ki, inkább arra koncentrálódnak ezek, hogy fejben legyenek erősek a gyerekek, mert taktikailag és technikailag a játékban szinte mindent tudnak.

 

Van-e mottója, ha igen mi az?
A sportra egy Szent-Györgyi Albert idézetem van:
„A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.”
Az életre pedig a Dalai Lámát tudnám idézni:
"Soha ne válaszolj, amikor mérges vagy! Soha ne ígérj, amikor boldog vagy! Soha ne dönts, amikor szomorú vagy!"

2019. június 3.

hevér.jpg

Interjú Stefano Cristallival

 „Mindegyik országban eltérő a technikai tudás szintje, ezért ehhez alkalmazkodva kell bemutatnom a koordinációt minden szempontból.”

Interjú Stefano Cristallival, a Juventus Akadémiák koordinációs edzőjével:

 

Mióta dolgozik a Juventus FC-nél?
2010 óta, az első négy évben nyári táborokat szerveztem Olaszországban különböző helyszíneken. Aztán egy év szünet, mert Kanadába költöztem, hogy irányítsak egy fél profi csapatot. Tulajdonképpen ez egy jó lehetőség volt számomra angolt tanulni, majd miután visszatértem részese lettem a Juventus nemzetközi programjának, amit immáron négy éve csinálok.
 

Mi a fő feladata itt? Mit tanít az edzőinknek, játékosainknak?
Alapvetően a látogatásom fő témája a koordináció. Minden általános fogalom az alapoktól kezdve a koordinációs készségről. Persze minden különböző csoport - a kortól és képességtől függően – különböző igényekkel rendelkezik. Próbálom a legjobbat nyújtani, hogy összehangoljam a kellő igényeket, azzal a hellyel ahová megyek. Mindegyik országban eltérő a technikai tudás szintje, ezért ehhez alkalmazkodva kell bemutatnom a koordinációt minden szempontból.
 

Említette, hogy különböző szintekhez viszonyítva tanítja a koordinációt. Hova sorolná a nálunk focizó gyerekeket?
Őszintén szólva le vagyok nyűgözve. Pár nappal ezelőtt beszéltem a kollégámmal, Lorenzo Grossival a csapatok minőségéről és úgy gondolom, hogy ez egy közepesen magas szint összehasonlítva a többi akadémiáinkhoz képest, amelyeket már korábban meglátogattam.
 

Hogyan látja a nálunk dolgozó edzői stábot?
Figyelembe véve azt a tényt, hogy ez az első évetek, mint Juventus Akadémia, szerintem hatalmas lehetőségetek van a fejlődésre, mert az alapszintetek kitűnő. Fiatal edzőitek vannak, akik remekül teljesítenek a pályán és azon kívül is, jó pedagógiai érzékkel rendelkeznek és ez elengedhetetlen a minőségi munkához.

2019. április 19.

Stefanokep.jpg

Megkezdődtek a bajnokságok tavaszi küzdelmei!

A hétvégével egyesületünk valamennyi bajnokságban szereplő korosztálya pályára lépett a téli pihenő után.

Az U19-es csapatunk Veresegyház gárdáját fogadta, akik remek játékkal leptek meg bennünket és 3:1-es félidei állás után 4:2-re diadalmaskodtak felettünk. Csapatunk gólszerzői Kiss Botond és Simon Dávid voltak.

U15-ös fiataljaink viszont remekül rajtoltak Varga Bence, Petrik Krisztián, Bóta Zsigmond és Kriskó Bence találataival, hazai pályán 4:1-es győzelmet arattak a Dunabogdány fiataljai felett.

A legfiatalabb bajnokságban szereplő korosztályunk az U13, akik immáron két találkozón is túl vannak. A nyitányon 1-0-s vereséget szenvedtünk Szigethalmon, míg a következő mérkőzésen már mi örülhettünk a győzelemnek, ugyanis Varga Bence és Bóta Zsigmond góljaival 2-0-ra vertük Százhalombatta csapatát. Ezen találkozó felvétele az alábbi linken keresztül érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=ege75521rbg

 

További sok sikert kívánunk mindhárom csapatnak!

2019. március 27.

mozgolabda.gif

Az előkelő 4. helyet szereztük meg a IV. Mózner János Emléktornán!

Idén negyedik alkalommal szervezte meg egyesületünk a Mózner János Emlékére kiírt labdarúgó tornát, ahol minden évben az U12-es korosztály méretteti meg magát. A torna különlegessége, hogy olyan csapatok vesznek részt rajta, ahol Mózner János játékosként, vagy edzőként megfordult.

Az első csoportmérkőzésünkön az FC Hatvan gárdáját győztük le 2:1-re, majd következett a Puskás Akadémia csapata, akik felett szintén győzedelmeskedtünk 1:0-ra és végül a Kecskemét fiataljai ellen már egy 1:1-es döntetlen is elég volt a csoportgyőzelemhez. A nyolcaddöntőben a másik csoport utolsó helyezettjével, a Vác VLSE-vel találkoztunk és Demeter Gergő szabadrúgásgóljával mi jutottunk az elődöntőbe. Itt újra a Kecskemét csapatával hozott össze a sors, ahol a rendes játékidő végén ismét döntetlent mutatott az eredményjelző tábla, így következett a hosszabbítás. A ráadásban nagyon nagy csatában aranygól döntött, sajnos nem a mi javunkra, ennek eredményeként a 3-4.helyért játszhattunk a Bp. Honvéd ellen. Ezen a találkozón már érezhető volt, hogy a korábbi mérkőzések nagyon sokat kivettek a játékosainkból, így a jó erőkből álló ellenfelünk nagyobb gólarányú győzelmet aratott. Ennek ellenére dicséret illeti a csapatot, mert Hevér János és Selmeci György tanítványai végig kimagasló teljesítményt nyújtottak és megérdemelten szerezték meg a negyedik helyezést ezen a magas színvonalú tornán. A legjobb hazai játékosnak Demeter Gergőt választották.

Gratulálunk mindenkinek a szép eredményhez!

 

A torna végeredménye:

1. Puskás Akadémia

2. Hírős-Ép. Kecskemét

3. Bp. Honvéd

4. Dunakanyar Régió UFC

5. ASI Dinamo SE

6. Újpest FC

7. Vác VLSE

8. FC Hatvan

2019. március 18.

Fotómozner.jpg

Idén is részt vettünk a téli Bozsik Tornákon

A tavalyi idényhez hasonlóan, idén is két korosztállyal képviseltettük magunkat a Téli Bozsik tornákon, melyek kétszer Vámosmikolán, egyszer pedig Vácrátóton kerültek megrendezésre.

Az U11-es korosztálynál főként olyan játékosok vettek részt, akik nemrég kezdtek el futballozni az egyesületünknél, közülük többen voltak olyanok, akiknek ezek a tornák voltak az elsők az életükben. Őket egészítette ki néhány, már több Bozsik-tornát megjárt gyermek. A cél minden mérkőzésen az élmény és a tapasztalatszerzés volt, ahol a bemutatkozók szépen helytálltak. Voltak jól sikerült és kevésbé jól sikerült mérkőzések is, de mindegyikből tanulhattunk valamit.

Az U13-as korosztály is jól szerepelt, rengeteg egyéni jó teljesítményt lehetett felfedezni, sok-sok futsalos megoldással keverve, melyeket az edzések folyamán sajátítottak el a játékosok. Jó volt látni, hogy a foglalkozásokon tanultakat a mérkőzéseken is hasznosítani tudták a gyerekek.

A téli Bozsik Tornák is jó visszajelzések voltak számunkra, hogy a Dunakanyar Régió UFC csapatai kiemelkednek a régió utánpótlásképzéséből. Gratulálunk valamennyi részt vevő játékosnak és edző kollégának egyaránt és további sok sikert és jó játékot kívánunk a tavaszi tornákhoz.

2019. március 4.

Bozsik!.jpg

Interjú Bogdán Mátéval

„A mi csapatunk nem csak egy csapat, hanem egyben egy nagy család is.”

Interjú Bogdán Mátéval egyesületünk U19-es csapatának házi gólkirályával:

 

Mikor és hol ismerkedtél meg a labdarúgással?

A focival már 5 éves korom óta együtt élek, ekkor még óvodás voltam.

Mióta focizol az egyesületünkben?

Az egyesület tagja vagyok 2013 óta. Ez idő alatt rengeteg új barátra leltem, illetve nagyon sok dolgot tanultam.

Miért szeretsz nálunk focizni?

A mi csapatunk nem csak egy csapat, hanem egyben egy nagy család is. Mindig számíthatunk egymásra jóban, rosszban. Nagyon megértőek vagyunk egymással. Ha egy rossz meccsen vagy vereségen van túl a csapat, akkor mindenkin látszik a lehangoltság. Itt emelném ki Plachi András bá’ szerepét, aki egy remek edző, ezekben a helyzetekben ő mindig ott van velünk és támogat minket. Ez plusz motivációt ad nekünk, hogy bebizonyítsuk egymásnak, hogy ennél igenis többre vagyunk képesek, és ezután a következő meccsen mindenki belead annyit, amennyit tud. Továbbá szeretném kiemelni a többi edző munkáját is, akik sok időt fektetnek abba, hogy minél többet tudjunk fejlődni.

Melyek voltak eddig a legkedvesebb emlékeid a nálunk töltött évek alatt? Mire emlékszel vissza a legszívesebben?
Úgy konkrétan egy dolgot nem tudok kiemelni, mert eddig minden nagyon jó volt itt.

Az U19-es csapattal jelenleg a tabella 3. helyén várjátok a tavaszi idényt. Hogyan értékeled az őszi szezont és mit vársz a folytatástól?

A szezon elején mindenki nagy lendülettel vágott bele a bajnokságba, ami meg is hozta az eredményét, de sajnos két 1:0-ás vereséggel pontokat vesztettünk. A jövőben minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy jobbak legyünk, mint a szezon első felében és a fő célunk a bajnoki trófea megnyerése.

Az ősz folyamán 14 találattál házi gólkirály lettél és egy góllal vagy lemaradva a bajnokság gólkirályi címétől. Minek köszönhető, hogy ilyen eredményes vagy idén?
Ebben az évben kerültem fel csatár pozícióba és úgy érzem itt megtaláltam a helyem. Úgy látom, hogy ebben a szezonban tudom átadni a csapatnak azt, amit ez elmúlt évek során tanultam. Persze ehhez sokszor szükség van a csapattársaim kiváló technikai megoldásaira, legyen szó egy beadásról vagy egy kulcspasszról. A továbbiakban mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy enyém legyen a gólkirályi cím, ez fontos, de mindenekelőtt a csapat érdekeit kell néznem. Így azon leszek, hogy minél több meccset meg tudjunk nyerni közös erővel.

Mit mondanál egy fiatal labdarúgónak, miért jöjjön a Dunakanyar Régió UFC-be focizni?
Ez az egyesület nagyszerű lehetőség arra, hogy sokat fejlődjön egy játékos. Nem csak játéktudásilag, hanem emberileg is sok mindent meg tud tanulni, illetve egy remek közösséget lehet kialakítani a játékosokkal és az edzőkkel egyaránt.

2019. február 22.

bogdán.jpg

Bronzérem és 6. hely a szlovákiai 4Sport Cup-on!

2019.01.31-02.03. között két korosztályunk az U13-as és az U9-es a szlovákiai Prešovban szerepelt egy nemzetközi tornán.

A 2006-07-es korosztályban 7 nemzet 19 csapata vett részt, ahol az előkelő 3. helyet sikerült megszereznünk! Hevér János tanítványai a csoportmérkőzések során 3 győzelemmel a csoport élén végeztek, többek között egy ukrán, egy szlovák és egy horvát csapatot utasítottak maguk mögé és magabiztosan jutottak a negyeddöntőbe.

Itt már kieséses rendszerben folytatódtak a küzdelmek, ahol az ukrán MFC Phoenix Kharkiv várt ránk. A mérkőzés végig nagy iramot és küzdelmet hozott, de gólt egyik csapat sem tudott szerezni, így következtek a büntetők. Ez alkalommal nekünk kedvezett a szerencse és Kiss András, Varga Bence találatainak és Oláh Dávid védésének köszönhetően mi jutottunk be az elődöntőbe, ahol a házigazda, Tatran Prešov várt ránk.  A mérkőzésen Osgyán Ákos és Mezey Regő góljaival kétszer is vezettünk, de sajnos mindkét alkalommal egyenlíteni tudtak a hazaiak, így újra büntetőrúgásokra került sor. Mivel a hazaiak ezúttal mindhárom büntetőjüket értékesítették, mi pedig csak egyet, így a bronzéremért kellett játszanunk a szintén ukrán Nika Ivano-Frankivsk csapata ellen. Ezen a mérkőzésen is nagyszerű játékkal rukkoltak elő a srácok, a helyzeteket is értékesítették és 4-1-es diadallal megszerezték a bronzérmet!

A 2010-es korosztályunk először szerepelt nemzetközi tornán, de ennek ellenére remek teljesítményt nyújtottak Mravik Norbert és Rácz Márk tanítványai. Sajnos a sorsolás nem kedvezett számunkra, hiszen a tavalyi év első két helyezett csapata a mi csoportunkba került, így 2 győzelemmel és 2 vereséggel a harmadik helyet szereztük meg.  A helyosztókon először 3:2-es győzelmet arattunk a Jászberény csapat felett, majd pedig nagy csatában egy lengyel csapattól szenvedtünk vereséget, de így is az előkelő 6.helyet szereztük meg az 5 nemzet 10 csapatát felvonultató tornán.

 

Gratulálunk mindkét csapat játékosainak, edzőinek a mutatott játékhoz és a szép eredményekhez!

Hajrá Dunakanyar!

2019. február 4.

IMG_20190203_1608051.jpg

Interjú Lorenzo Grossival

 „Azt akarjuk, hogy a gyerekek az egész világon élvezhessék a Juventus módszertanát...”

Interjú Lorenzo Grossival, az Európai Juventus Akadémiák területi menedzserével:

 

Hogyan kezdődött a Juventus FC-vel közös munkája?

20 éve kezdtem el dolgozni a Juventusnak. 1999-ben egy Juve táborban edzősködtem. Lépésről-lépésre teljes munkakörbe kerültem 12 évvel ezelőtt. Akkor még a Juventus Akadémia hazai programjában vettem részt, és most már 5 éve, hogy a nemzetközi programban vagyok.

Szakmai vezetőként mik a feladatai a Dunakanyar Régió UFC-nél?

Általában három látogatásunk van egy évben minden egyes akadémián. Elsősorban fontos a partnerrel való összhang a közös munka érdekében, illetve az, hogy legyen egy terv a jövőre nézve. Stratégiai terv és szakmai terv egyaránt. Az elképzelés a márka fejlődése a térségben és a mi mentalitásunk, módszereink átvitele.

Hogyan látja az egyesületünknél focizó gyerekeket, miben kell fejlődniük?

Nagyon jó kvalitású gyerekek vannak itt. Látni, hogy folyamatosan fejlődni szeretnének, nagyon fegyelmezettek az edzés ideje alatt. Hogy miben kellene még fejlődniük? Mindenben, hiszen idővel felnőnek és nem csak a technikai rész lesz fontos, hanem a taktika is. Most nem csapattaktikáról beszélek. Egyedi taktikai és egyedi technikai készség, ezek a legfontosabb dolgok ebben a korban és persze az, hogy élvezzék a játékot.

Hogyan látja az egyesületünknél dolgozó edzőket?

Úgy találom, hogy nagyon nyitottak, fejlődni akarnak, meg akarják érteni a Juventus mentalitást, hogy megpróbálhassák alkalmazni is. Az edzőknek jó érzékük van a gyerekekhez, ez megkönnyíti a közös munkát. Ennek a látogatásnak nagy szerepe van abban, hogy kitűzzük a közös célt.

Mit gondol az elmúlt 5 hónapról, milyen a közös munka?

Sikeresnek mondhatom, kifejezetten jó az együttműködés. A javaslatom nektek az, hogy mindig kövessétek a metodikát. Ahogyan korábban is mondtam, ti képviselitek a Juventust a térségben, amiért mi minőséget kérünk és itt a minőségen van a hangsúly. Emiatt fontosnak tartom, hogy fokozatosan együtt fejlődjünk tovább.

Mi a célja a Juventusnak a külföldi akadémiákkal?

Egyszerű. Szeretnénk egy akadémiahálózatot kiépíteni a világon, ami mindenhol ugyanúgy működik. Azt akarjuk, hogy a gyerekek az egész világon élvezhessék a Juventus módszertanát, megtalálhassák ugyanazt a szervezettséget, ugyanazt a tanítási utat, ugyanazt a Juventus életet. Ami van Torinóban, azt a filozófiát terjesztjük világszerte.

2019. január 31.

Fotó-Lorenzo Grossi.jpg

Interjú Selmeci Györggyel

„Nem csak labdarúgónak neveljük őket, hanem próbáljuk a személyiségüket is csiszolni, hogy emberileg is fejlődjenek.”

Interjú Selmeci Györggyel, egyesületünk U11-es korosztályának edzőjével:
 

Hogyan került kapcsolatba a labdarúgással?

Édesapám révén, ő vitt le állandóan a játszótérre, a pályára vagy ahol helyet találtunk és együtt rugdostuk a labdát, fociztunk. Ő szerettette meg velem ezt a sportot elég korán, még a cumisüveggel a számban. Majd unszolásomra elvitt 10 éves koromban a Budapest Honvéd egyesületébe, ahol elindult a labdarúgó pályafutásom és a klub felé való kötődésem.
 

Mennyi ideig űzte ezt a sportot?

20 évig aktívan játszottam gyerekként és felnőttként, utóbbit tekintve a Budapest I.osztályban, és a másodosztályban közel 250 mérkőzésen játszottam a Kelenföldi Goldbergerben és pontosan 100 gólt rúgtam- most Újbuda néven ismert klubnál - támadó középpályás poszton.
 

Mit szeret a futballban?

Azt szeretem benne, hogy nagyon kreatív sport és sok érzelem van benne. Mivel csapatsport így nem csak egy játékosnak a teljesítményén múlik a siker, hanem több játékos összehangolt munkáján, ez még érdekesebbé teszi ezt a játékot. Igazából a legjobb, amikor betalálsz az ellenfél hálójába és az egész csapatban felszabadul egy közös öröm. Amúgy nem véletlen, hogy a világ legnépszerűbb sportága, ezzel csak az amerikai futball tud vetekedni.

Hogyan esett az edzői hivatásra a választása?

Már játékos koromban is megfordult a fejemben, hogy egyszer majd gyerekekkel fogok foglalkozni és 30 évesen el is kezdtem edzői munkámat, először még felnőttekkel foglalkoztam, mint játékos edző, de már abban az évben elkezdtem gyerekekkel is foglalkozni. Hamar rájöttem, hogy hálásabb feladat gyerekekkel dolgozni.

Mióta része a Dunakanyar edzői stábjának, és miért pont a Dunakanyar?

Kezdetektől fogva része vagyok az egyesületnek, azért jöttem a klubhoz, mert tudtam, hogy olyan személy a vezetője, akiben maximálisan megbízhatok, mind szakmailag, mind emberileg. Mindemellett érdekelt az a kihívás is, hogy olyan egyesületnek legyek a tagja, amelynek van jövője és célja.

Milyen folyamaton ment át azóta a klub?

Jóval több játékosunk és edzőnk van a kezdetekhez képest. Egy fiatalos motivált és fejlődni akaró edzői stáb alakult ki a négy és fél év során. Ennek köszönhetően már több játékos is magasabb szintre jutott az egyesületünkből indulva. Jó kapcsolatokat ápolunk helyi és környékbeli oktatási intézményekkel is. Az egyesület a szülők felé is nyitott és létrehozta a Szülők Egyetemét, ahol bizonyos időszakonként igyekszik szakemberek bevonásával segítséget adni a szülők és edzők számára is a gyermekeik helyes és értékalapú nevelésében, valamint a különböző felmerülő problémák kezelésében. Időközönként közös csapatépítő foglalkozások lettek kialakítva, segítve a gyerekeket, hogy jobban megismerjék magukat és egymást is. Rendszeressé vált, hogy nemzetközi tornákra jutnak el a korosztályaink (Ausztria, Szlovákia, Olaszország). Emléket állított a klub Mózner János személyének egy kiemelt nemzetközi tornát életre keltve, amellyel igyekeztünk megőrizni a sportpályán nyújtott játékosi és edzői karrierjének fényét. További jelentős előrelépés volt az egyesület életében, hogy 2018 szeptemberében szerződést kötött a Juventus Akadémiával, amely plusz szakmai fejlődési lehetőséget ad az egyesület számára és további nemzetközi kapcsolatok kialakításában. Úgy gondolom, hogy az elmúlt 4 és fél év során az előbb felsorolt fejlődésért és eredményekért nagyon sok újonnan indult egyesület hálás lenne. Itt meg is ragadnám a lehetőséget, hogy kifejezzem az elismerésemet és köszönetemet Szél József Elnök úrnak és feleségének Mercédesznek, akik megalapították ezt az egyesületet és rengeteg munkát tettek és tesznek bele a fejlődés érdekében, szeretettel viselik az egyesület dolgait. Nyilván mindig lesz mit javítani, de nincs kétségem afelől, hogy a legjobbat akarják kihozni magukból és belőlünk edzőkből is.

Mit gondol csapata fiataljairól, az egyesület U10-U11-es korosztályáról?

Vannak ügyes, tehetséges és jó képességű gyerekek ennél a két korosztálynál is. Elkezdtünk egy közös munkát augusztusban, de még nem minden területen tartunk ott, ahol szeretném. A játékosok viszont együttműködőek és jó a hozzáállásuk, ez biztató a továbbiakra nézve. Igyekszünk tovább fejlődni és megfelelően felkészülni a júniusi Juventus mini világbajnokságra, hogy mindenki a legjobbját hozza ki magából.

Hogyan szokta motiválni a gyerekeket?

Nem csak labdarúgónak neveljük őket, hanem próbáljuk a személyiségüket is csiszolni, hogy emberileg is fejlődjenek. Mindig azt kérem a játékosaimtól, hogy akár edzésen, akár mérkőzésen a maximumot nyújtsák, és ebben igyekszem őket támogatni, segíteni.

Van-e mottója, ha igen mi az?

Nincsen mottóm, viszont három dolgot szoktam kérni a gyerekektől. Tiszteljék és szeressék a szüleiket, tanuljanak, mert ez a kötelességük, és sportoljanak.

2019. január 25.

S.GY. vezetőedző.jpg

Megkezdődtek a futsal bajnokságok!

Egyesületünk a tavalyi évhez hasonlóan, idén is benevezett a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség által szervezett téli futsal bajnokságokra.

 

Az U19-es csapatunk már két hétvégén is szerepelt, melyeken egy döntetlent és egy győzelmet ért el. A csapat eddigi legeredményesebb játékosa El-Meouch Kerim Mátyás 4 találattal.

Az U15-ös korosztály most szombaton fog először pályára lépni, először a Nagymaros, majd a Vác Futsal SE II. csapatai ellen.

Az U13-as korosztályban két csapattal is neveztünk, az I. osztályba és a II. osztályba is 1-1 csapattal. Mind a két alakulat jól zárta az első fordulót, az I. osztályban a Csakacsel Futsal I. és a Vác Futsal SE I. csapatait győztük le meggyőző játékkal. A II. osztályban lévő csapatunk is jól szerepelt, itt az első mérkőzésen döntetlent játszottunk a Vác Futsal SE II.-es csapatával, majd a második találkozón egy jó iramú mérkőzésen, szoros eredményben maradtunk alul a Dunakanyar SE-Szentendre fiataljaival szemben.

A legkisebbek, az U11-esek szintén két csapattal vágtak neki a bajnokságnak. A II. osztályban szereplő alakulatunk egy győzelemmel és egy döntetlennel kezdte a futsal szezont, a csapat legeredményesebb játékosai Kürtös Ákos és Gáspár László voltak 3, illetve 2 góllal. Az I. osztályban szereplő csapatunk még nem játszott, ők szombaton kezdenek az UTE csapataival, Budakalászon.

Gratulálunk mindenkinek és további sok sikert valamennyi előttünk álló találkozóra!

Hajrá Dunakanyar, hajrá Juve!

2018. december 20.

futsalbajnoksagok.jpg

Kartal-kupa

2018.12.15-én Kartal-kupán vett részt az U8-as csapatunk, akik az egy évvel idősebbek között szerepeltek. A gyerekek a torna egésze alatt végig helytálltak, szoros mérkőzéseket játszottak az idősebb korosztállyal szemben is! Gratulálunk az egész csapatnak!

2018. december 15.

kartal.jpg

Véget értek a bajnokságok őszi küzdelmei!

A 2018/19-es idényben egyesületünk három korosztálya is a Pest Megyei Labdarúgó Szövetség által kiírt bajnokságokban szerepel.

 

Az U19-es csapatunk az előkelő 3. helyen várja a tavaszi folytatást! Hét győzelem mellett csak két 1-0-s vereséget szenvedett, 47 gólt rúgott és csupán csak hetet kapott. A csapat legeredményesebb játékosai Bogdán Máté 14, Fábián Balázs pedig 8 góllal.

 

Az U15-ös korosztály nehezen kezdte a szezont, de aztán magukra találtak és a 8. helyen végeztek. Három győzelmet és hat vereséget könyveltek el az őszi szezonban, a csapat legeredményesebb játékosa pedig Kozák Kevin volt 8 góllal.

 

A legfiatalabb bajnokságban szereplő korosztályunk az U13. Ők olykor 1-2 évvel idősebbek ellen játszottak, de így is szinte valamennyi ellenfelük ellen tisztességgel helytálltak. Három győzelem mellett, négy vereséget könyveltek el, mellyel az 5.helyen zárták az őszi küzdelmeket. A csapat házi gólkirálya Varga Bence lett 10 találattal.

 

Gratulálunk mindhárom csapat valamennyi játékosának az őszi szezonban nyújtott teljesítményért és bízunk a sikeres tavaszi folytatásban!

2018. december 5.

csapatkép.jpg

Juventus Camp Hungary

Kedves Gyerekek! Tisztelt Szülők!

 

A korábbi évek sikerére való tekintettel 2019-ben is megrendezzük a Juventus hivatalos nyári táborát Magyarországon!!!

Időpont: 2019.06.30-2019.07.05.
Helyszín: Gödöllő
Ár: 99.990 Ft.

Jelentkezz a Juventus táborba a honlapunkon!
http://jacademy.juventus.com/hu/camps/hungary/events/

Mit tartalmaz a tábor díja?
- Adidas felszerelés
- ebéd, uzsonna
- egyéb foglalkozások
és a legfontosabb: A JUVENTUS EDZŐI TARTJÁK AZ EDZÉSEKET!

További információk:
06 30 2802612
info@juventuscamphungary.hu
http://jacademy.juventus.com/hu/camps/hungary/

2018. december 1.

EP2I3952.jpg

Megújult honlapunk!

Örömmel tájékoztatjuk a Dunakanyar Régió UFC iránt érdeklődőket, hogy  megújult honlapunk!

Reméljük, hogy az új, letisztult dizájn mindenkinek elnyeri majd a tetszését.

Az új weboldal megalkotásakor a kivitelező az esztétikus kialakítás mellett törekedett arra is, hogy egy, a látogatók számára könnyen kezelhető felületet alkosson. Honlapunk a kor elvárásainak megfelelően mobilra is optimalizálva van.

Jó böngészést kívánunk!

2018. november 15.

DRUFC_vegso_web.png
juventusakademia_button.jpg
bottom of page